19.2 C
Helsinki
Saturday, July 20, 2024

REFRESH CONFERENCE

thu26jan(jan 26)9:45 amfri27(jan 27)8:00 pmREFRESH CONFERENCEA product, UX-design and front-end conference that provides fresh inspiration for creating better products on the web

Event Details

Refresh is the first conference in the region uniting developers, designers, and product managers. We bring it all under one roof to provide fresh inspiration and global know-how on creating user-pleasing products.

Since 2015, Refresh has been rocking the stage with fascinating speakers who present in-depth studies and share valuable experiences. It’s a glimpse into the latest trends and best practices. It’s a fresh perspective on everything front end on the web. Refresh is not just a conference, it’s a festival of like-minded people, where the inspiring discussions supercharge you to renew your passion for making the web even more awesome!

After 4 years of hiatus we are bringing Refresh conference back to you! But this time we are all waiting to meet you in TARTU!

Hit Fn+F5 to the flow of routine and don’t miss out on Refresh 2022!

#RefreshRocks

Like what we do or have a proposal? Let us know at: [email protected]

Thursday ● 26th of January
  • 9:45 AM
    Thu
    👾 OPENING CEREMONY 👾15min
    Location: ● Round stage
  • 10:00 AM
    Thu
    Stop sprinting in circles45min
    Joonathan Mägi, Klaus
    Mart Objartel, Klaus
    Location: ● Round stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 10:00 AM
    Thu
    The joy and usefulness of feedback loops45min
    Alvar Lumberg, Grünfin
    Location: ● Square stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 10:45 AM
    Thu
    Surviving and thriving – building products in uncharted industries25min
    Allan Triik, Fractory
    Location: ● Square stage
    FRONT-END
  • 10:45 AM
    Thu
    How Stories Can Take the Complexity out of Complex Products30min
    Taago Kilter, Katana
    Location: ● Round stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 11:10 AM
    Thu
    Designing more trustworthy autonomous mobility30min
    Kaspar Raats, Volvo Cars
    Location: ● Square stage
    UX
  • 11:30 AM
    Thu
    Efficient mobile development with Flutter25min
    Alar Kirikal, Lightyear
    Location: ● Round stage
    FRONT-END
  • 11:55 AM
    Thu
    Designing Products for Hybrid Work45min
    Keerthi Shankar Sekar, Microsoft
    Location: ● Round stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 11:55 AM
    Thu
    How to sexify your back office tooling45min
    Maido Parv, Wise
    Location: ● Square stage
    UX
  • 12:40 PM
    Thu
    Alice’s Adventures in Memoryland or how memory is managed in JavaScript30min
    Kateryna Porshnieva, Veriff
    Location: ● Square stage
    FRONT-END
  • 12:40 PM
    Thu
    Why Clichés Matter in Product Management20min
    Harri Supp, Topia
    Location: ● Round stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 1:10 PM
    Thu
    What does it mean to be a successful product manager?40min
    Panel
    Selene Gnadenteich, Microsoft
    Shivani Mahabeer, Microsoft
    Taago Kilter, Katana
    Mart Objartel, Klaus
    Location: ● Round stage
    PRODUCT DEVELOPMENTPANEL
  • 1:10 PM
    Thu
    Experience first: branding in and for the digital age30min
    Nils Kajander, BOND
    Location: ● Square stage
    UX
  • 1:40 PM
    Thu
    🟪 SANDBOX BREAK 🟪15min
    Location: ● Square stage
  • 1:50 PM
    Thu
    Developers are designers and designers are developers. Why cross-functional collaboration is key for success.30min
    Peep Käiss, Velvet
    Location: ● Round stage
    FRONT-END
  • 1:55 PM
    Thu
    Experimenting with confidence30min
    Kasper Jelaiskis, Printify
    Location: ● Square stage
    UX
  • 2:20 PM
    Thu
    How to Listen to Your Users Without Building Frankenstein Products30min
    Merve Cankiz Coruh, Producter
    Location: ● Round stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 2:25 PM
    Thu
    🍇 SNACK BREAK 🍇25min
    Location: ● Square stage
  • 2:40 PM
    Thu
    🍇 SNACK BREAK 🍇20min
    Location: ● Round stage
  • 2:50 PM
    Thu
    How a firefighter, a stay-at-home mother of 4 and a Olympian learn to code together – the story of kood/Jõhvi!25min
    Karin Künnapas, kood/Jõhvi
    Location: ● Square stage
    FRONT-END
  • 3:10 PM
    Thu
    Why use TypeScript and how to migrate your large projects45min
    Sam Lanning, Wise
    Location: ● Round stage
    FRONT-END
  • 3:15 PM
    Thu
    0 to X: How to scale product teams and not lose efficiency25min
    Ali Khalid Rana, Bolt
    Location: ● Square stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 3:40 PM
    Thu
    Change is hard. Lessons learned from running an innovation unit in an established company!25min
    Marko Sulamägi, Messente
    Location: ● Square stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 3:55 PM
    Thu
    The strategic role of process in designing complex products30min
    Antonina Babicheva, Katana
    Brett Astrid Võmma, Katana
    Location: ● Round stage
    UX
  • 4:05 PM
    Thu
    SEB Banks’ story of becoming a customer-centric organization35min
    Esko Lehtme, SEB Baltic
    Location: ● Square stage
    UX
  • 4:25 PM
    Thu
    Mentor Your Team To Build Better Products30min
    Moriya Kassis, Product League
    Location: ● Round stage
    PRODUCT DEVELOPMENT
  • 4:55 PM
    Thu
    👾 CLOSING CEREMONY 👾20min
    Location: ● Round stage
  • 8:00 PM
    Thu
    🪩 AFTERPARTY 🪩3h 55min
    Location: ● KOLM TILLI
    PRODUCT DEVELOPMENTFRONT-ENDUX
Friday ● 27th of January
  • 10:00 AM
    Fri
    Introduction to testing JavaScript and React (FULL)3h 0min
    Kateryna Porshnieva, Veriff
    Location: ● Delta 1022
    FRONT-END
  • 10:00 AM
    Fri
    Digital products & user-centric design (FULL)3h 0min
    Yana Halas, Sandbox
    Maria Laanelepp, Sandbox
    Location: ● Delta 3092
    PRODUCT DEVELOPMENTUX
  • 10:00 AM
    Fri
    Build better products faster with Google Design Sprint (FULL)1h 30min
    Tähe-Kai Tillo, Studio Leek
    Sandra Saarniit, Studio Leek
    Location: ● Delta 1026
    UX
  • 10:00 AM
    Fri
    Accessibility testing web and mobile applications1h 15min
    Joosep Tenn, Microsoft
    Location: ● Delta 1025
    UX
  • 12:00 PM
    Fri
    Improving your product with user research – how to get started? (FULL)3h 30min
    Marilyn Koitnurm, Veriff
    Paula Koppel, Veriff
    Maria Vous, Veriff
    Location: ● Delta 1025
    UX
  • 12:00 PM
    Fri
    How to use the UX Honeycomb model for analysing website user experience (FULL)1h 30min
    Artur Puiste, UX Estonia
    Location: ● Delta 1026
    UX
  • 2:00 PM
    Fri
    Navigating Skill Demand as a Product Manager (FULL)1h 0min
    Heili Strite, Produktize
    Location: ● Delta 1022
    PRODUCT DEVELOPMENT

more

Time

January 26, 2023 9:45 am - January 27, 2023 8:00 pm Tartu, Estonia(GMT+03:00)

Location

Estonian National Museum

Muuseumi tee 2, 60532 Tartu, Estonia

Other Events

Estonian National Museum

Get Directions